Turnaj v Melbourne začne s derby slovenských tenistiek

13.01.2012 Celý región

MELBOURNE 13. januára (WEBNOVINY) - Slovenský tenis má v predstihu istotu zastúpenia v 2. kole hlavnej súťaže dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne.

Piatkový žreb totiž rozhodol o tom, že Dominika Cibulková nasadená ako sedemnásta si v 1. kole zmeria sily s krajankou Magdalénou Rybárikovou.

Daniela Hantuchová, dvadsiatka tohto podujatia, začne proti niektorej z úspešných kvalifikantiek.

Súperom Karola Becka v 1. kole dvojhry mužov sa stal Francúz Julien Benneteau. Pôjde o premiérový vzájomný duel. Postupujúceho bude čakať úspešný zo zápasu Gilles Simon (Fr.-12) - kvalifikant. Práve z kvalifikácie ešte môžu zo Slovákov pribudnúť v hlavnej súťaži Lukáš Lacko a Kamil Čapkovič.

Slovenky sa vzhľadom na to, že im papierovo nehrozila na 3. kolo niektorá z členiek Top 8 svetového rebríčka WTA, neocitli v príliš príjemných sekciách "pavúka". Tandemu Cibulková, Rybáriková totiž na spomenutú fázu hrozí päťnásobná víťazka tohto turnaja Serena Williamsová z USA (v 2. kole to bude Kanaďanka Rebecca Marinová alebo Maďarka Gréta Arnová), zatiaľ čo Hantuchovej teoreticky vychádza na 3. kolo obhajkyňa trofeje Kim Clijstersová z Belgicka (na 2. kolo Holanďanka Arantxa Rusová alebo Ukrajinka Lesia Curenková).

Cibulková vedie v bilancii zo vzájomných seniorských oficiálnych duelov nad Rybárikovou 1:0, vlani v septembri ju zdolala na tvrdom povrchu v Tokiu 2:6, 6:3, 6:0. Cibulková aj Hantuchová sa oproti pôvodnému nasadeniu posunuli zhodne o jednu pozíciu nahor, keď sa odhlásila Nemka Andrea Petkovicová.

"Zo slovenského pohľadu smola... Ja to však beriem tak, že súperka ako každá iná. Samozrejme, že sa s Magdou navzájom herne veľmi dobre poznáme, ale to vlastne platí o všetkých tenistkách na okruhu. Som vo výbornej forme a teším sa na zápas - nech už sa turnaj začne. Aj v Brisbane a Sydney som na tom bola veľmi dobre a už sa to musí zlomiť. Chcem odovzdať formu," povedala Dominika Cibulková pre agentúru SITA a pokračovala: "Na ten vlaňajší súboj s Magdou v Tokiu sa dobre pamätám, bola to iná situácia oproti terajšej. Aj predtým v Soule som sa trápila, ten môj výkon bol taký kostrbatý, napriek tomu som vtedy vyhrala."

K svojmu zdravotnému stavu Cibulková skonštatovala: "Brušné svalstvo je v poriadku. Na zápas s Wozniackou v Sydney som ho mala zatejpované len preventívne."

Cibulková prezradila, že na Australian Open sa nezmestili nad "čiaru" štvorhry v plánovanej dvojici so Janette Husárovou: "Vyjde nám to až na Roland Garros. V Melbourne som sa napokon zapísala s Američankou Jill Craybasovou."

Výsledok piatkového žrebu súperov slovenských tenistov v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (16. - 29. januára):

Dvojhra mužov - 1. kolo:
Karol Beck (SR) - Julien Benneteau (Fr.) / bilancia: 0:0

Dvojhra žien - 1. kolo:
Dominika Cibulková (SR-17) - Magdaléna Rybáriková (SR) / bilancia: 1:0
Daniela Hantuchová (SR-20) - kvalifikantka

Možní súperi na 2. kolo:
Beck - Gilles Simon (Fr.-12) alebo kvalifikant
Cibulková alebo Rybáriková - Rebecca Marinová (Kan.) alebo Gréta Arnová (Maď.)
Hantuchová - Arantxa Rusová (Hol.) alebo Lesia Curenková (Ukr.)
 

Vyberte región